Foredrag

På toppen af Vinson massif – netop færdig med Seven Summits – på 193 dage! Happy boy!

Med udgangspunkt i mine mange ekspeditioner tager  jeg publikum med på tur til verdens højeste bjerge.

At bestige at stort bjerg kræver kompetence, træning, erfaring, forberedelse og ikke mindst at man virkelig vil det. Når modgangen kommer er det vigtigt at man er 100% motiveret.

Uanset hvilken type opgave eller projekt man er igang med, så kommer modgangen. Betingelserne skifter, der er faktorer udenfor ens kontrol som ændrer sig. Så må man tilpasse sig, se nye muligheder og være tålmodig for at lykkes.

Jeg fortæller om at overskride de menneskelige begrænsninger og om at turde de gå efter sine drømme. Og om hvad der kræves for at nå sine mål, selv når de er høje eller ligger ude i horisonten.

Det dur ikke med big hairy goals, hvis ikke de er forankrede i virkeligheden. Det gælder bjerge, det gælder business. Vi skal drømme, og vi skal gå efter drømmene, men der er langt hjem, og det handler om at gå hele vejen. Hvis ikke alle i teamet er enige om hvor vi skal hen, så lykkes det ikke.

For at nå sine mål må man overskride sine grænser, ud i gul zone. Gøre ting man ikke har gjort før. Det kræver mod, men det føles godt bagefter. Det er disse oplevelser man bliver høj på og kan tage med sig videre og bruge bagefter når man kommer hjem.

På arbejdspladsen og i dagens samfund iøvrigt er ansvaret fragmenteret eller helt væk. Det meste af det der sker er nogen andres skyld. Ude på bjerget afhænger din overlevelse af dine egne, og dine nærmeste kammerater’s valg og vurderinger. Det er en meget sund øvelse. Vi har selv ansvaret for vores succes, og vores liv – på godt og ondt.

Jeg mener det må gerne være hårdt, NO PAIN – NO GAIN, men bjergbestigningen er ikke bare en machochistisk øvelse. Når man er omgivet af bjergenes majestætiske ro og skønhed kommer man ind i en tilstand af sjælefred som kan være vanskelig at opnå hjemme i dagligdagen. Det er et perfekt sted for at filosofere og lade tankerne flyve. Man lever i nuet, og ejer tiden. Oplever hvor få ting der egentlig er basale for et menneske. Bjergbestigning er mindfulness i den mest ekstreme udgave.

Hvorfor stresser folk så meget? Vi har aldrig haft så meget tid og penge til vores rådighed som nu. Vi har valgmulighederne, til at tage kontrol over vores liv. Hvorfor bruge tid på noget man ikke egentlig vil. I naturen er livet skåret ind til benet. Her lærer man at vælge, og fokusere. Ellers kan det få alvorlige konsekvenser.

Hvad har I brug for?

Jeg har holdt foredrag for mange typer publikum, lige fra multinationale virksomheder til sports- og pensionistklubber. Uanset om I vil have ren underholdning, inspiration, motivation eller decideret provokation kan jeg levere.

Et foredrag kan og bør skræddersyes til kunden’s specifikke behov. Fortæl mig om publikums sammensætning, og formålet med arrangementet, så kan jeg tilpasse emner og format.

Udvalgte referencer

Ørsted / DONG Energy

Equinor / Statoil

IDA – Risk

COWI

Kulturhavn Gilleleje

Den Norske Turistforening

Oure Idrætshøjskole

Banff Mountain film festival

Horsens Tekniske Skole

Landbo Nord

AOF Horsens

Hovedgård Bibliotek

Silkeborg Bibliotek

Dansk Bjergklub