Risiko styring på højt plan

Med min baggrund som ingeniør i olie- og vind industrien har jeg udviklet et foredrag med fokus på risiko. Her analyseres og sammenlignes bjergbestigningen med industrielle aktiviteter.

Dette foredrag egner sig til virksomheder som udfører potentielt farlige operationer, på havet eller på land. Og som gerne vil uddanne og motivere deres medarbejdere til sikker adfærd.

I får:

  • et indblik i bjergestigernes verden
  • konkret viden om hvor farligt bjergbestigning egentlig er
  • inspiration til jeres egen risikostyring

Jeg ser på ligheder og forskelle, og på hvilken risiko der faktisk er forbundet med bjergbestigning. Hvis man kun kender til emnet fra medierne kan man jo ende op med at tro at bjergbestigere er rene selvmordskandidater.

Jeg er med til at redde 4 mand ud af en lavine på Gasherbrum 2 i Pakistan 2007

Jeg mener ansvar og kompetence er vigtige faktorer. På bjerget – og i industrien kan man desværre godt møde folk som ikke fuldt ud forstår hvilke faremomenter de står midt i. Det hjælper ikke at fortælle folk at de skal holde i gelænderet, derude hvor der virkelig er farligt er der ikke noget at holde i!

Mange virksomheder prøver at lære deres medarbejdere sikker adfærd. Ofte arbejdes der med at påvirke folk’s motivation og attitude. Ligeledes skal der arbejdes med at udvikle medarbejdernes kompetence til at vurdere hvad og hvornår en situation er farlig.

English version Risk Management on a higher level

Efter flere uger i Everest base camp, er vejrudsigten god, og vi kan komme afsted mod toppen