Risiko styring på højt plan

Med min baggrund som ingeniør i olieindustrien, hvor vi altid har arbejdet systematisk med at analysere og nedbringe risiko, har jeg udviklet et foredrag der går mere i detaljer med beskrivelsen og forståelsen af risikoen ved bjergbestigning. Her analyseres og sammenlignes bjergbestigningen med industrielle aktiviteter.

Jeg ser på ligheder og forskelle, og på hvilken risiko der faktisk er forbundet med bjergbestigning. Hvis man kun kender til emnet fra medierne kan man jo ende op med at tro at bjergbestigere er rene selvmordskandidater.

Jeg er med til at redde 4 mand ud af en lavine på Gasherbrum 2 i Pakistan 2007

Dette foredrag egner sig til virksomheder som udfører potentielt farlige operationer, på havet eller på land. Og som gerne vil uddanne og motivere deres medarbejdere til sikker adfærd.

Jeg mener ansvar og kompetence er vigtige faktorer. På bjerget – og i industrien kan man desværre godt møde folk som ikke fuldt ud forstår hvilke faremomenter de står midt i. Det hjælper ikke at fortælle folk at de skal holde i gelænderet, derude hvor der virkelig er farligt er der ikke noget at holde i!

Mange virksomheder prøver at lære deres medarbejdere sikker adfærd. De fokuserer på at påvirke folk’s motivation og attitude. Men de glemmer nogle gange at udvikle medarbejdernes kompetence til at vurdere hvad og hvornår en situation er farlig.

Du får:

  • et indblik i bjergestigernes verden
  • smukke billeder fra verdens tag
  • konkret viden om hvor farligt bjergbestigning egentlig er
  • inspiration til jeres egen risikostyring

English version Risk Management on a higher level

Efter flere uger i Everest base camp, er vejrudsigten god, og vi kan komme afsted mod toppen