Seven summits – hele vejen til toppen

Den 14. december 2005 nåede den danske bjergbestiger Søren Gudmann toppen af bjerget Vinson på Antarktis. Det var 193 dage efter at han havde stået på toppen af Mount Everest i Himalaya. På godt seks måneder havde han, som den første dansker, besteget det højeste bjerg på hvert af jordens syv kontinenter, The Seven Summits.

De sidste timer mod Everest’s top gik han forbi lig af folk som var bukket under for strabadserne og så kammerater vende om udmattede og knækkede. Men med en stålsat vilje og ukueligt mod nåede Søren Gudmann det, som andre drømmer om.

På toppen af Vinson massif – netop færdig med Seven Summits – på 193 dage! Happy boy!

Med baggrund i Seven Summits og mine andre mange ture tager jeg publikum med på tur.

Først og fremmest får I en beskrivelse af hvorledes bjergbestigningen foregår. Hvordan ser der ud, hvordan er det organiseret og hvordan klarer man de forskellige praktiske daglige gøremål.

Derudover kommer jeg ind på hvordan man forbereder sig, og hvad der kræves for at lykkes, dvs. emner som planlægning, træning, disciplin, mod og viljestyrke. Alting bliver indimellem svært, hårdt og surt, og livstruende situationer opstår og skal håndteres.

Endelig vil jeg diskutere hvad man får ud af det, hvorfor gør vi det og hvad man kan lære, og hvad man kan bruge det til. Livet på bjerget er enkelt, men der skal træffes valg, de rigtige valg og prioriteringer. Det har man kun sig selv og sit team til. Ansvaret ligger hos en selv, og tak for det. For det er jo der man udvikler sig.

På bjerget føler jeg mig i live og i nærkontakt med mig selv, mine kammerater og mine omgivelser.

Det burde være åbenlyst at det at stå på toppen og se ud over et storslået landskab giver en umiddelbar følelse af succes, og nej, jeg har aldrig nogensinde stillet mig selv spørgsmålet: hvad skulle jeg egentlig her? den slags spørgsmål stilles kun af de der ikke har prøvet det!

Julian Haszard (NZ) og jeg har besteget Manaslu, 8163m. Jeg som første dansker

Du får:

  • et indblik i bjergestigernes spændende verden
  • hudløst ærlige og dramatiske historier
  • inspiration til at få succes med det du drømmer om