Bogudgivelse

TOPFEBER, DE SYV TINDER PÅ REKORDTID

I 2006 udgav jeg bogen TOPFEBER, DE SYV TINDER PÅ REKORDTID, som handler om Seven Summit ekspeditionen.

Den kan købes som e-bog eller lydbog hos f.eks. Saxo og lånes på bibliotekerne.

Forlagets beskrivelse af bogen:

Topfeber er en ligefrem og rå beretning om én mands ensomme kamp mod bjergene og de op- og nedture, der hører med. Bogen fortæller om at overskride de menneskelige begrænsninger og turde gå efter sine drømme. Og om hvad der kræves for at nå sine mål, selv når de er høje eller ligger helt ude i horisonten.

 

Anmeldelse i Ekstrabladet

Uddrag fra anmeldelsen:

“…. Nu har han beskrevet hele forløbet i bogen ‘Topfeber’, der netop er udsendt på Aschehoug Dansk Forlag.

Lad det være nævnt med det samme: Det er en fremragende bog. Ikke blot i sammenligning med tidligere udgivne bjergbestiger-beretninger, men Søren Gudmann formår at fastholde læseren fra første til sidste side, fordi han ikke blot er faktuel, men også på en overbevisende måde evner at udtrykke sine – til tider voldsomme – følelser; lykke, vrede, frustration, ærgrelse, taknemmelighed og ikke mindst ydmyghed.

Ærlighed og troværdighed er følgesvende jorden rundt.

Gennem velplacerede flashbacks får læseren indblik i forfatterens opvækst og baggrunden for den passion, han har for bjerge.

Det er også tydeligt, at det selv-finansierede årelange projekt ikke ‘kun’ handler om at komme op at stå på nogle bjerge, men i lige så høj grad er en personlig udviklings-proces.

Inden Søren Gudmann gik fra sejr til sejr på verdens øverste etager, var han mentalt nede i kælderen over nogle nederlag på bjerge, det ikke lykkedes ham at besejre. Men erfaringerne derfra brugte han, da han skabte sit livsværk.

En af de smukke passager i ‘Topfeber’ er, da Søren Gudmann beskriver sine møder med døden i form af de lig af bjergbestigere, der ikke klarede strabadserne, og som han passerer på den sidste strækning op mod toppen af Everest. Modløshed og tvivl er ved at overmande ham. ‘Man skal ikke lade de døde tale til hjertet,’ tænker han og overvinder krisen.

https://ekstrabladet.dk/ferie/article4467495.ece

 

Anmeldelse i Ingeniøren: 

“…Bogen om bestigningen af de syv tinder i syv verdensdele på syv måneder er en fascinerende og meget personlig historie om en ret fantastisk præstation. Søren Gudmann har et levende og præcist sprog og fortæller hudløst ærligt og uden pralerier om sine oplevelser og følelser – man erindres uvilkårligt om Kiplings fortællestil.

Hans indstilling til tilværelsen er på en gang meget ingeniørmæssig og moderne, men tilsat masser af god gammeldags eventyrlyst, som man troede tilhørte en svunden generation. Bogen tager på en måde tråden op fra Jack Londons “Historier fra ødemarken”. Kort sagt årets julegave til alle raske piger og drenge.”

https://ing.dk/artikel/en-vovehals-med-topfeber-74146

Kontakt

Skriv på gudmann@seven-summits.dk eller ring 28 76 29 08. Så sætter vi noget op der passer til dig og dit publikum.

Søren Gudmann, Seven-Summits.dk
Foredragsholder. Forfatter. Ingeniør. Bjergbestier.

Seven Summits

Hvis I er interesserede i at booke et foredrag, har spørgsmål eller kommentarer, er I velkomne til at kontakte mig.