Seneste nyt

Bestigning af Everest aflyst for i år

Grundet Corona nedlukning er alle ekspeditioner til Everest aflyst. Surt for dem der har trænet og forberedt sig i flere år. Men bjerget bliver liggende, man kan komme en anden gang. Det skal man huske.

Til gengæld overvejer de Nepalesiske myndigheder at sætte oprydning igang.

https://kathmandupost.com/national/2020/03/17/with-everest-expeditions-cancelled-guides-and-porters-could-carry-down-trash-and-dead-bodies?fbclid=IwAR00Utv0rIdMCF9vf2xzywetIEOgdKkjI8NatntE9pVjQEdO9Mdc3-LSe-s

Topfeber i Corona tider

Tusind tak fordi du har læst Topfeber!

I disse Corona tider er der mulighed for at få læst lidt mere end ellers.

Har netop modtaget bibliotekspenge, som jeg gør hvert år. Fantastisk at have et system som sørger for at forfattere får penge løbende når deres bøger lånes ud. Tak til alle jer som har lånt den.

Hvis du ikke har læst den endnu, så er den tilgængelig som almindelig bog, e-bog og som lydbog. I disse tider med smukt vejr kan lydbogen være en god løsning, så kan du gå en tur eller ordne i haven samtidig mens du lytter. Den fysiske bog må du nok desværre vente med at låne til biblioteket åbner igen, men e-bogen er god til dage med dårligt vejr.

Læs mere

Her er et link til mit lokale bibliotek, du skal nok logge på dit lokale. https://genbib.dk/ting/collection/870970-basis%3A26501040

God fornøjelse!

Success og drama på Kilimanjaro

Så fik jeg min 5. Kilimanjaro bestigning, men mere vigtigt fik jeg og de stærke afrikanske guider alle 8 gæster på toppen. Det holdt hårdt, og der var rigtigt surt vejr undervejs. Både vandret regn og snestorm måtte vi igennem i mange timer, meget hårdere end jeg har oplevet tidligere på bjerget, og på toppen lå der også væsentligt mere sne end jeg har set før. Så det var flot klaret af gruppen.

Efter vi kom tilbage til vores øverste lejr, fik en af gæsterne lunge ødem, også kaldet HAPE. Den type højedesyge som tager flest menneskeliv og som kan komme helt pludseligt, hvad den også gjorde her. Vi fik sat vedkommende på ilt og iværksatte evakuering til en lejr længere nede af bjerget. Efter et par timer på en krydsning af en trillebør og en båre, godt bugseret af 6 stærke bærere, fik vi hende ca. 800 højdemeter ned. Det hjalp, der var umiddelbar effekt på tilstanden og vi kunne alle ånde lettet op.

Success på Stok Kangri

Success på Stok Kangri – igen !
En flot tur med 11 på toppen af det 6153m høje Stok Kangri. Undervejs var der seriøst regnvejr og der var væsentligt mere sne på bjerget end sidste år. Men gruppen var sej og alle som forsøgte kom på toppen. Vejret var fantastisk så udsigten var formidabel.

På topgraten (Foto: Jonas Schrøder)
Gruppen og det lokale crew i base camp

Søren Gudmann

Født i 1961. Fra Horsens. Er uddannet civilingeniør fra Danmark Tekniske Universitet. Har arbejdet for bl.a. F.L. Smidth, Mærsk Drilling, Subsea 7, DONG Energy og Ørsted Windpower. Boet tre år i Brasilien og 13 år i Norge.

Unik viden

Søren er ingeniør med 30 år i international energi-industri, hvor han bla. arbejdede med sikkerhed og risikoanalyser. Han har parallelt med sin erhvervs-karriere besteget bjerge over hele verden i 20 år, inkl. flere af verdens højeste.

Han besidder således en unik kombination af indsigt og erfaring.

Han er en erfaren foredragsholder og har medvirket som ekspert på TV. Er forfatter til bogen Topfeber og arbejder i dag som guide.

+45 28 76 29 08
gudmann@seven-summits.dk