Så fik jeg min 5. Kilimanjaro bestigning, men mere vigtigt fik jeg og de stærke afrikanske guider alle 8 gæster på toppen. Det holdt hårdt, og der var rigtigt surt vejr undervejs. Både vandret regn og snestorm måtte vi igennem i mange timer, meget hårdere end jeg har oplevet tidligere på bjerget, og på toppen lå der også væsentligt mere sne end jeg har set før. Så det var flot klaret af gruppen.

Efter vi kom tilbage til vores øverste lejr, fik en af gæsterne lunge ødem, også kaldet HAPE. Den type højedesyge som tager flest menneskeliv og som kan komme helt pludseligt, hvad den også gjorde her. Vi fik sat vedkommende på ilt og iværksatte evakuering til en lejr længere nede af bjerget. Efter et par timer på en krydsning af en trillebør og en båre, godt bugseret af 6 stærke bærere, fik vi hende ca. 800 højdemeter ned. Det hjalp, der var umiddelbar effekt på tilstanden og vi kunne alle ånde lettet op.